Gruppträning
Epostinfo@gymmixupplands-bro.se
Hemsidawww.gymmixupplands-bro.se
Organisationsnummer813200-1002
Får vi presentera Linnea Twing och Tyra Strömberg. Grundare av Kungsängens gymnastikförening som senare bytte namn till Gymmix Kungsängen och som sedan hösten 2015 alltså heter Gymmix Upplands-Bro. 1959 satt Linnea och Tyra på ett fik på Östervägen i Kungsängen och startade vår förening. Föreningens första ledare hette Svea Forsberg och hon höll sitt gympapass för motionsglada husmödrar i den gamla gymnastiksalen i Ekhammarskolan. I början av 60-talet startade de barngymnastik där en dam vid namn Karin spelande på piano för att få lite musik.

Detta arv har vi stolt förvaltat och är idag en förening med syfte att ge våra medlemmar möjlighet att motionera tillsammans med välutbildade ledare till en rimlig kostnad. Träningsformerna vi erbjuder är inte desamma som vid starten. Vi har utvecklats mycket de senaste åren och breddat utbudet. Sedan 2009 är vi en licensierad Gymmixförening och numera har vi sällskap av över 100 likasinnade föreningar i landet, under Svenska Gymnastikförbundets paraply. Vår gemensamma devis är "Bra träning nära dig!". Gymmix Upplands-Bro är en ideell förening utan anställd personal, vilket betyder att det är styrelsen, ledare och värdar som bär upp verksamheten och försöker få allt praktiskt att fungera, och detta gör vi på vår fritid. Alla medlemmar som vill vara med och påverka är välkomna på våra årsmöten, och det finns möjligheter att vara med och jobba med oss - antingen i styrelsen eller i mindre arbetsgrupper.

Mejla oss i styrelsen om du är intresserad!

Att vi kan hålla låga avgifter beror på att vi inte har något vinstintresse. Vi kan via Svenska Gymnastikförbundet utbilda våra ledare och via Upplands-Bro kommun använda träningshallar till rimliga hyror. Det innebär att ingen skall behöva åka långt för att träna med oss, och att plånbokens tjocklek inte ska styra om man kan vara med eller inte. För närvarande är vi ca 940 medlemmar - en fantastisk utveckling. Av medlemmarna är 11% pojkar/män - en växande andel - men vi är långt ifrån nöjda, och jobbar för att få en jämnare könsfördelning. Vi erbjuder gruppträning med bred variation alla dagar i veckan, och har en fantastisk barnverksamhet. Vi arbetar kontinuerligt med ledarutveckling och nyrekrytering för att ge fler en chans att vara med.

I maj 2013 utnämndes vi till ÅRETS FÖRENING 2012 av Svenska Gymnastikförbundet, för vår föredömliga och breda verksamhet. Det gör oss otroligt stolta.

Tänk vad vi kan - tillsammans!
Pratbubblan
Postad 2018-02-13 22:31:04
Zumba Frida skriver:
Grymt jobbat idag på Zumbapasset! Ett extra stort tack till Sara och Anna som räddade en instruktör i n&... Läs mer!
Samarbeten
Webbportalen producerad av Loominize Media 2015